Byt sprog med en dansker

Byt sprog med en dansker

Den nye tjeneste Swap Language gør det nemt for VSK’s kursister at finde en sprogmakker, som de kan træne sproget med.

Det kan være svært at lære dansk, og det går hurtigere, når man også øver sproget uden for skolen. VSK har derfor indledt et samarbejde med Swap Language. Det er en ny sprogtjeneste, hvor man kan finde en sprogpartner i den by, man bor i. Så kan man mødes og ’bytte sprog’ ved at lære af hinanden.

”Swap Language er en hjemmeside, hvor alle kan finde en sprogpartner i den by, de bor i. Derefter kan man mødes med den indfødte taler og bytte sprog. Man kan godt sidde og lære sprog på skolebænken, men du skal jo tale med nogen for rent faktisk at bruge sproget”, fortæller en af grundlæggerne af sprogservicen, Allan Hermansen, til dr.dk.

Det er gratis at få en sprogmakker igennem Swap Language, og man kan vælge at mødes en-til-en, online eller i grupper.

Læring foregår ikke kun på skolen

VSK opfordrer kursisterne til at benytte sig af tilbuddet, som udover at træne sproget, giver mulighed for at udvide netværket i Danmark.

”Man lærer et sprog langt hurtigere, når man også bruger sproget uden for klasselokalet – og helst i trygge rammer. Der er Swap Language en god løsning, da det er en nem og jævnbyrdig måde at finde en samtalepartner at tale dansk og sit eget sprog med. Og så møder man som udlænding samtidig flere danskere og udvider sit netværk”, fortæller Lotte Ebsen Sjøstedt, der er uddannelseschef på sprogcentret.

Tilbuddet ligger i tråd med VSK’s læringsmiljø, som støtter kursisterne i at lære dansk, de kan bruge i hverdagen. VSK har bl.a. ansat frivillige samtalepartnere, som kommer på skolen og taler dansk med kursisterne.

Sådan fungerer Swap Language

Gå ind på www.swaplanguage.com:

  1. Indtast det sprog, du taler
  2. Oplys, hvor du bor, og hvad du gerne vil lære eller øve
  3. Så parrer tjenesten dig med en anden bruger, som du kan bytte sprog med