Forberedende Voksenundervisning sikrede Nikoletta ønskejobbet

Nicoletta fik job efter hun startede til FVU

Forberedende Voksenundervisning sikrede Nikoletta ønskejobbet

Nikoletta vidste, at danskkundskaber var essentielle, hvis hun skulle have arbejde som pædagog i Danmark. Derfor startede hun til Forberedende Voksenundervisning (FVU) efter hun var færdig med sin Danskuddannelse.

Dansk er nødvendigt for at få arbejde

Græske Nikoletta er uddannet pædagog i sit hjemland. Hun rejste til Danmark for at finde arbejde, da det var svært at finde job i Grækenland. Efter hun færdiggjorde sin Danskuddannelse på Vestegnens Sprog- og Kompetencecenter (VSK), fortsatte hun til Forberedende Voksenundervisning (FVU) for at blive endnu dygtigere:

”Jeg ville gerne udvide mit sprog og mit ordforråd, og jeg synes det er vigtigt at man taler godt dansk, hvis man vil arbejde i en børnehave eller vuggestue. Og jeg går kun til undervisning en enkelt gang om ugen om aftenen, så det er helt fint med mig”, fortæller Nikoletta, der flyttede til Danmark for to år siden.

Sproget er ikke noget problem på arbejdet

Nikoletta har også arbejdet med jobansøgninger og CV til FVU. Hun skulle kun til to jobsamtaler, før hun fik arbejde i en børnehave. Hun husker hvordan det var at begynde på arbejde:

”Jeg var lidt bange for, at de ikke kunne forstå mig, men det gik fint. Vi kan snakke sammen. Jeg snakker også med mine kollegaer, og selvom jeg ikke kan forstå alt, så er det ikke noget stort problem. De har også lyst til at hjælpe mig med sproget”, fortæller Nikoletta, der stadig går til FVU for hele tiden at udvikle sit sprog.

Danskundervisning i børnehaven

Den danskundervisning Nikoletta modtager, havde også en ekstra fordel. Der var opgaver hun havde arbejdet med på FVU, som hun kunne tage direkte med sig ned i børnehaven:

”Vi har lavet nogle forskellige opgaver med bogstaver, som jeg kan bruge, når jeg gerne vil lære børnene ord.”

Kom i gang med FVU

Hvis du tænker på, om FVU er noget for dig, kan du besøge siden FvuNu.dk. Her kan du se videoer med Ramazan, Talha, Inga og Agniezska, som fortæller om, hvad de har fået ud af at gå til FVU.
Du kan også skrive dig op, hvis du vil kontaktes af en af vores vejledere. Sammen finder i det helt rigtige tilbud til dig.