Fra virksomhedspraktik direkte ind på arbejdsmarkedet

Fra virksomhedspraktik direkte ind på arbejdsmarkedet

20160518130905_Aneta4

29-årige Aneta er oprindeligt uddannet indenfor regnskab og økonomi i Polen, hendes hjemland. Men efter fire og et halv år havde hun endnu ikke arbejdet indenfor området i Danmark. Hun havde i stedet tjent sin løn som tjener. Men i november 2015 skulle det være slut.

Aneta kontaktede derfor sin a-kasse og forsøgte at få et kursus i regnskab, eftersom hun ikke kendte til de computersystemer, vi bruger i Danmark, og for at gøre sig selv mere attraktiv på det danske arbejdsmarked. Men pga. hendes uddannelse fra Polen måtte hun ikke få kurset, der kun henvender sig til folk uden uddannelse indenfor regnskab og økonomi.

Da hun fortalte dette til sit jobcenter, blev hun tilbudt at begynde på et forløb på Sprog & Job på Vestegnens Sprog- og Kompetencecenter – den skole hun også fik sin danskundervisning på i sin tid.
”Før jeg startede, troede jeg det ville blive kedeligt, for jeg ville gerne lære om regnskab og ikke om ansøgninger og CV” fortæller Aneta, der dog blev overrasket på flere måder:
”Det var meget interessant, og jeg troede mine ansøgninger var fine, men det fandt jeg ud af, at de slet ikke var i forhold til det danske arbejdsmarked”.

Ud over at blive klogere på arbejdsmarkedet, gav Sprog & Job også Aneta en mulighed for at styrke sit sprog: ”Det var rigtigt godt at komme ud og møde andre – og snakke dansk med dem – i stedet for være derhjemme”.

Som en del af sit forløb på VSK fandt Aneta en 4-ugers virksomhedspraktik i administrationsafdelingen på Træningscenter Brøndby, men allerede efter 3 uger måtte hun sige farvel til de nye kollegaer:
”Jeg havde sendt mit nye CV og ansøgninger til et rekrutteringsbureau, og gennem dem kom jeg til samtale hos Copenhagen Metro Team som junior accountant, hvor jeg blev tilbudt en fast stilling.”

Aneta måtte derfor, til alles fulde forståelse, afbryde sin praktik og forlade Sprog & Job, til fordel for et liv på det danske arbejdsmarked, som med hendes egne ord er en sand fornøjelse:
”Det er et meget godt arbejde, meget godt!”