FVU er en uddannelse fyldt med muligheder

FVU er en uddannelse fyldt med muligheder

Over en halv million danskere kan få gavn af at blive bedre til at læse, skrive og regne. Men der er stor forskel på hvordan undervisningen kan gavne den enkelte. Forberedende Voksenundervisning, FVU, er en uddannelse fyldt med muligheder, der både kan hjælpe kursister videre med uddannelse, på jobbet eller i privatlivet.

Danskerne skal blive stærkere i dansk og matematik

Mange danskere kunne have gavn af at styrke deres sprogkundskaber. Det kan være medarbejderen der skal blive bedre til at tale og skrive med chefen, kollegaerne eller kunderne. Eller danskeren der aldrig fandt sig til rette i skolesystemet, og derfor mangler undervisning for at kunne komme ind på drømmeuddannelsen. Men det kan også være forældreren, der gerne vil kunne hjælpe børnene med lektierne, bestille ferien over internettet eller skrive med kommunen.

Målet er forskelligt for alle, men vejen dertil er den samme: En FVU på Vestegnens Sprog- og Kompetencecenter. FVU tilrettelægges den enkeltes behov, er gratis, og er en solid investering i fremtiden.

Mulighederne er mange

Talha Malik arbejder på Glostrup Sygehus, og han er en af dem der fik stor gavn af FVU:
”Vi skriver journaler og taler med patienterne, derfor er det utrolig vigtigt at vi dokumenterer helt præcis hvad de siger.” Talha Malik oplevede at det er meget vigtigt, at man kan formulere sig klart og tydeligt på dansk, for at undgå misforståelser.

En anden der læser FVU er Ramazan. Han drømmer om at læse til kok på Hotel- og Restaurantskolen, og vejen dertil går gennem FVU, da den giver adgang til mange videregående uddannelser.
”Folkeskolen var kedelig og jeg lærte ikke så meget, men lærerne er meget bedre her, jeg lærer mere og får en masse selvtillid,” fortæller Ramazan.

Arbejdspladser får også gavn af FVU

Der findes også en masse arbejdspladser, som kan få gavn af at tilbyde deres ansatte en FVU. En af disse arbejdspladser er vikarvirksomheden Adecco. De havde en gruppe ansatte, som var nødt til at kunne tale med danske kunder i fremtiden. Derfor valgte virksomheden at kontakte Vestegnens Sprog- og Kompetencecenter, og sammen blev der tilrettelagt et undervisningsforløb, hvor virksomhedens og de ansattes behov blev tilgodeset.
”Vi har valgt som vores politik at investere i de medarbejdere der gerne vil udvikle sig, og vi kunne mærke at de blev bedre og bedre, og begyndte at tage imod opkald på dansk.”

FVU er gratis hvis undervisningen foregår på Vestegnens Sprog- og Kompetencecenter, og hvis man har mere end 8 medarbejdere der skal modtage undervisning, kan undervisningen også foregå hos virksomheden, og der er endda mulighed for at få lønrefusion – så det ikke skal koste virksomheden noget.

Er du interesseret i at blive klogere på FVU så besøg www.fvunu.dk