Jobsøgningskursus førte til en fast stilling

Jobsøgningskursus førte til en fast stilling

Efter at have været på VSK’s jobsøgningskursus fik Savvas tilbudt et job som receptionist på det nybyggede hotel CitizenM i København.

Savvas Parastatidis kom til Danmark fra Grækenland i 2014. Med sig havde han en kandidatgrad i EU-jura, men på trods af sin uddannelsesgrad og gode engelskkundskaber, var det ikke nemt at få en fod inden for på det danske arbejdsmarked.

”Det var svært at komme til jobsamtale, og jeg savnede hjælp til, hvordan jeg kunne gøre mit CV attraktivt for danske virksomheder. Jeg havde også brug for at forstå det danske arbejdsmarked, og hvordan min uddannelse og mine kompetencer kunne sættes i spil”, fortæller Savvas.

Han havde haft forskellige deltidsansættelser i Danmark, senest som avisuddeler, men han drømte om en fuldtidsstilling, som matchede hans evner.

Turde tro på sine styrker

Efter at have gået til danskundervisning på VSK Amager fandt han ud af, at sprogcentret tilbød jobsøgningskurser i Glostrup. Han begyndte derfor på ’FVU Jobsøgning’, som er et kursus, hvor deltagerne bliver bedre til at læse og skrive dansk samtidig med, at de skriver ansøgninger, øver sig på jobsamtalen og arbejder med CV og informationssøgning på internettet.

”Undervisningen var meget professionel, og vi fik information om alle aspekter af jobsøgningen, både på det teoretiske og praktiske plan: Ansøgning og CV, Jobnet, fagforeninger og jobsamtalen. Hver kursist fik relevante eksempler fra deres egen profession,” siger Savvas.

Når man som jobsøgende får afslag på afslag, kan det være svært at finde selvtilliden til at blive ved:

”FVU-lærernes støtte og gode råd gjorde, at jeg turde tro på mine styrker. De gav mig selvtilliden tilbage, og mens jeg gik på kurset fik jeg tilbudt ikke bare ét – men to jobs.”

Job med udviklingsmuligheder

Med jobtilbud fra to forskellige arbejdspladser, takkede Savvas ja til det ene: Et fast fuldtidsjob som receptionist på hotel CitizenM, der åbner i december måned.

”Det er en international arbejdsplads, hvor jeg kan bruge mine sproglige evner. Og så er der gode udviklingsmuligheder i firmaet”, fortæller en glad Savvas.

Om FVU Jobsøgning

FVU (Forberedende Voksenundervisning) med Jobsøgning er et gratis kursus, der varer 10 uger. Næste holdstart er 19. december 2018. Kurset er et tilbud til voksne over 18 år, som ønsker at blive bedre til at læse og skrive og samtidig ønsker hjælp til jobsøgningen. Undervisningen foregår på Vestegnens Sprog- og Kompetencecenter i Glostrup.

Tilmelding

Ring til VSK på tlf. 43 28 35 00 for flere oplysninger og tilmelding.