Koncert, smagsprøver og loppemarked til Glostrup Kulturnat på VSK

Koncert, smagsprøver og loppemarked til Glostrup Kulturnat på VSK

Smag på mad fra forskellige dele af verden, tag den nye indfødsretsprøve og hør live musik, når Vestegnens Sprog- og Kompetencecenter slår dørene op til Glostrup Kulturnat den 28. oktober.
Hvornår havde den første film om Olsen-banden premiere? Og hvornår levede komponisten Carl Nielsen? Sådan lød nogle af spørgsmålene fra sidste års indfødsretsprøve. Nu er der kommet en ny prøve, og til Glostrup Kulturnat den 28. oktober kan du teste dig selv på Vestegnens Sprog- og Kompetencecenter. Få at ”bestå” skal du svare rigtigt på mindst 32 af de 40 spørgsmål.

Koncert med Jeppe Almskou
På Kulturnatten kan du også høre live musik, når den lokale musiker Jeppe Almskou giver koncert med sit band. Jeppe Almskou har interesseret sig for musik siden folkeskolen, hvor han dannede et band med sine venner. Sammen med bandet har han spillet hvert år til Glostrup Kulturnat. Hans lydunivers kredser om den gode melodi og de iørefaldende omkvæd, og sangene handler om kærlighed, livet, udfordringer og drømme.

Rundvisning, loppemarked og mad
På Vestegnens Sprog- og Kompetencecenter lærer ca. 2500 udlændinge hvert år dansk. Til Glostrup Kulturnat kan du møde nogle af de mange kursister, når der er loppemarked i skolens kantine. Der vil også være smagsprøver fra forskellige dele af verden, og du kan få en kyllinge- eller svinepølse, når der tændes op i skolens store grill.

Derudover viser forstander Lars Nordborg Olsen rundt på skolen:

”Med over 100 forskellige nationaliteter repræsenteret danner sprogcenteret en ramme for en mangfoldighed af sprog og kulturer. Vi vil gerne byde Glostrups borgere inden for og vise dem vores livlige og multikulturelle miljø – og dermed danne en bro til det omkringliggende samfund”, siger Lars Nordborg Olsen.

PROGRAM FOR VESTEGNENS SPROG & KOMPETENCECENTER, GLOSTRUP KULTURNAT 28. OKTOBER 2017

Kl. 17 – 20: Smag på Verden
Smagsprøver fra forskellige dele af verden serveres i kantinen. Du kan også få en kyllinge- eller svinepølse, når der tændes op i skolens store grill. Maden er gratis.

Kl. 17 – 20: Test dig selv: Kan du bestå den nye indfødsretsprøve?
For at blive statsborger i Danmark skal udlændinge blandt andet bestå en indfødsretsprøve. Tag den seneste indfødsretsprøve – for sjov. Prøven består af 40 spørgsmål, og du skal svare rigtigt på 32 for at “bestå”.

Kl. 17 – 20: Loppemarked
Gør et kup, smag en hjemmebagt kage, eller bare kig på alle tingene til loppemarkedet, der finder sted i kantinen.

Kl. 17 – 20: Rundvisning på sprogcentret
Forstander Lars Nordborg Olsen viser rundt og fortæller om skolens hverdag og historie. Rundvisning hver hele time.

Kl. 19: Koncert med Jeppe Almskou
Jeppe Almskou er en lokal singer-songwriter. Hans lydunivers kredser om den gode melodi og de iørefaldende omkvæd og sangene er om kærlighed, livet, udfordringer og drømme.