Temamøder i efteråret 2019

Temamøder i efteråret 2019

Jobsøgning, mental sundhed og hvordan du bliver selvstændig er noget af det, du kan høre om, når VSK afholder gratis informationsmøder i efteråret 2019.

Udover danskundervisning tilbyder Vestegnens Sprog- og Kompetencecenter ’temamøder’, som informerer og støtter kursisterne i blive en del af det danske samfund.

Temamøderne ligger ud over skolens undervisning og består af workshops og oplæg om emner, der er relevante for udlændinge i Danmark. Møderne er gratis og åbne for alle interesserede. De fleste af møderne foregår i Glostrup, men som noget nyt ligger nogle af temamøderne i efteråret 2019 også på VSK’s afdelinger i Ballerup og på Amager.

Stress og mental sundhed

Stress er et problem i hverdagen for mange mennesker, og det kan især være hårdt at komme til et nyt land, have styr på job og bolig og samtidig skulle lære sproget. VSK starter derfor efterårets program med et møde om Stress og mental sundhed torsdag d. 5 september.

Her fortæller psykoterapeut og sundhedsformidler Faouzia Johannsen, hvad du kan gøre for at få mere ro i krop og sind. Du får mulighed for at lære simple åndedræts- og meditationsøvelser, som kan afhjælpe stress og uro i hverdagen.

Jobsøgning og det danske arbejdsmarked

Den 12. september og 19. september er der temamøde om Det danske arbejdsmarked, hvor arbejdsmarkedskonsulent Chris Kuylenstierna giver et indblik i jobsøgning og hvordan arbejdsmarkedet fungerer i Danmark.

Den 26. september er der CV-workshop. Her kan du arbejde med dit CV med støtte fra VSK’s konsulenter og høre, hvordan dit CV skal se ud, så du bedst muligt sælger dine kompetencer og dermed øger dine chancer for at komme til jobsamtale. Workshoppen bliver gentaget d. 3. oktober i Ballerup.

Du kan også lære, hvordan du skriver en god jobansøgning og gør virksomheden interesseret i lige netop dig, når der er workshop om Den gode ansøgning den 10. oktober på Amager og igen den 31. oktober i Glostrup.

Når du har sendt ansøgningen, er kommet igennem nåleøjet og er blevet kaldt til jobsamtale – er der stadig et stykke vej, før jobbet er dit. Kom derfor til workshop om jobsamtalen den 14. november og den 21. november.

Netværk i Danmark og selvstændig virksomhed

Et netværk er vigtigt for at falde til, når man kommer til Danmark fra et andet land. Det kan være en stor hjælp, når man skal lære sproget, søge arbejde og forstå den danske kultur. En god måde at skabe eller udvide sit netværk på er at blive medlem af en forening. Hør om lokale foreninger og de forskellige muligheder for at møde mennesker i Danmark til VSK’s temamøde Få et netværk i Danmark den 24. oktober.

Overvejer du at blive selvstændig, kan du få gode råd til hvordan du kommer i gang med din egen virksomhed til mødet Selvstændig virksomhed torsdag d. 7. november. Her fortæller forretningsudvikler Anne Neerup Handlos fra Erhvervshus Hovedstaden om, hvordan du kan teste din idé, hvordan du finder frem til værdien af dit produkt eller service, og hvordan får du finansieret din start.

Se hele temamødeprogrammet her: https://vestegnenssprogcenter.dk/events/