Temamøder i foråret 2019

Temamøder i foråret 2019

Det danske arbejdsmarked, jobsøgning, bolig og dine rettigheder som udlænding er noget af det, du kan høre om, når VSK afholder gratis informationsmøder og workshops i 2019.

Udover danskundervisning tilbyder Vestegnens Sprog- og Kompetencecenter bl.a. temamøder, som støtter kursisterne i at forstå og blive en del af det danske samfund.

I foråret 2019 byder temamødeprogrammet på emner som det danske arbejdsmarked, jobsøgning, bolig i Danmark og dine rettigheder som familiesammenført og EU-borger.

Temamøderne ligger ud over skolens sædvanlige klasseundervisning og består af workshops og oplæg om emner, der er relevante for udlændinge i Danmark. Møderne er gratis og åbne for alle interesserede.

Jobsøgning og det danske arbejdsmarked

Den 21. februar er der temamøde om Jobsøgning i Danmark, hvor arbejdsmarkedskonsulent Chris Kuylenstierna giver et indblik i det danske arbejdsmarked. Mødet er kl. 12.30 og kl. 17.00 samme dag.

Den 28. februar og den 7. marts er der CV-workshop. Her kan du arbejde med dit CV med støtte fra VSK’s konsulenter og høre, hvordan dit CV skal se ud, så du bedst muligt sælger dine kompetencer og dermed øger dine chancer for at komme til jobsamtale.

Du kan også høre, hvordan du skriver en god jobansøgning og gør virksomheden interesseret i lige netop dig, når der er workshop om den gode ansøgning den 14. marts kl. 12.30 og igen den 21. marts kl. 17.

Når du har sendt ansøgningen, er kommet igennem nåleøjet og er blevet kaldt til jobsamtale – er der stadig et stykke vej, før jobbet er dit. Kom derfor til workshop om jobsamtalen den 4. april kl. 12.30 og den 11.april kl. 17.

Bolig i Danmark og dine rettigheder

Der findes mange forskellige typer af boliger i Danmark, og det kan være svært at finde ud af, hvordan man finder en passende bolig til sig selv og sin familie. Derfor holder VSK et temamøde om det danske boligmarked den 7. marts, hvor Rolf Andersson fra det almennyttige boligselskab KAB fortæller om hvilke slags boliger, der findes i Danmark og hvor du skriver dig op.

Når man flytter til Danmark, er det heller ikke nemt at få overblik over de mange love og bestemmelser på integrationsområdet. Derfor holder VSK et temamøde om dine rettigheder som EU-borger den 21. marts og dine rettigheder som familiesammenført den 11. april.

Se hele temamødeprogrammet her: https://vestegnenssprogcenter.dk/events/