Temamøder i foråret 2020

Temamøder i foråret 2020

Socialt netværk, mental sundhed og jobsøgning er noget af det, du kan høre om, når VSK afholder gratis informationsmøder i foråret 2020.

Udover danskundervisning tilbyder Vestegnens Sprog- og Kompetencecenter ’temamøder’, som informerer og støtter kursisterne i at lære det danske samfund at kende.

Temamøderne er gratis, åbne for alle interesserede og består af workshops og oplæg om emner, der er relevante for udlændinge i Danmark. Møderne foregår på VSK’s tre afdelinger i Glostrup, Ballerup og på Amager.

Stress og mental sundhed

Stress er et problem i hverdagen for mange mennesker, og det kan især være hårdt at komme til et nyt land, have styr på job og bolig og samtidig skulle lære sproget. Forårets program starter derfor op med et møde om Stress og mental sundhed tirsdag d. 4. februar.

Her fortæller psykoterapeut og sundhedsformidler Faouzia Johannsen, hvad du kan gøre for at få mere ro i krop og sind. Du får mulighed for at lære simple åndedræts- og meditationsøvelser, som kan afhjælpe stress og uro i hverdagen.

Jobsøgning og det danske arbejdsmarked

Den 18. februar og 12. marts er der temamøde om Det danske arbejdsmarked i hhv. Glostrup og Ballerup, hvor arbejdsmarkedskonsulent Chris Kuylenstierna giver et indblik i jobsøgning og hvordan arbejdsmarkedet fungerer i Danmark.

Vores CV-workshop afholdes 27. februar på Amager, 10. marts i Glostrup og igen 19. marts i Ballerup. Her kan du arbejde med dit CV med støtte fra VSK’s konsulenter og høre, hvordan dit CV skal se ud, så du bedst muligt sælger dine kompetencer og dermed øger dine chancer for at komme til jobsamtale. 

Du kan også lære, hvordan du skriver en god jobansøgning og gør virksomheden interesseret i lige netop dig, når der er workshop om Den gode ansøgning 17. marts i Glostrup og igen 24. marts i Ballerup.

Når du har sendt ansøgningen, er kommet igennem nåleøjet og er blevet kaldt til jobsamtale – er der stadig et stykke vej, før jobbet er dit. Kom derfor til workshop om jobsamtalen den 31. marts i Glostrup.

Netværk i Danmark

Et netværk er vigtigt for at falde til, når man kommer til Danmark fra et andet land. Det kan være en stor hjælp, når man skal lære sproget, søge arbejde og forstå den danske kultur. En god måde at skabe eller udvide sit netværk på er at blive medlem af en forening. Hør om lokale foreninger og de forskellige muligheder for at møde mennesker i Danmark til VSK’s temamøde Få et netværk i Danmark i Ballerup den 20. februar.

En anden god måde at skabe nye relationer og netværk er den digitale platform Boblberg. Her finder borgere fra hele Danmark sammen over fælles interesser. På sitet kan du søge på geografi og interesser – og fx finde nogen at gå tur med, lave mad eller håndarbejde med – eller en at snakke dansk med. Hør om Boblberg til temamødet Få et socialt netværk med Boblberg d. 24. februar i Glostrup.

Få styr på din lønseddel

AM-bidrag, ATP, nettoløn… Det er nogle af de ord, du kan finde på en lønseddel. Men hvad betyder det? Det er vigtigt at kunne forstå, så du ved hvad du får i løn, pension osv. Der kan også sagtens være fejl på din lønseddel, og hvis du ikke tjekker den, kan du fx risikere at få udbetalt for lidt i løn. Hør Mark Torabi fra FOA forklare, hvordan du læser en lønseddel, og hvor du kan få hjælp til at tjekke den til temamødet Få styr på din lønseddel d. 2. marts i Glostrup.