Uddannelsesdag på VSK matcher kursister og skoler

Uddannelsesdag på VSK matcher kursister og skoler

20160518123819_UD1

D. 14. april 2016 var der uddannelsesdag på VSK i Glostrup.

Vi fik besøg af 11 uddannelsesinstitutioner, der alle kom for at møde de studerende og fortælle om, hvad de kan tilbyde dem.

En af dem, der besøgte VSK, er Lone Møllkvist fra SOSU C. Hun har været med til uddannelsesdagen før, og det er der en god grund til:
”Der er utrolig mange interesserede kursister, og vi har gode erfaringer med de elever, der kommer fra VSK” fortæller Lone, der samtidig har set udviklingen i uddannelsesdagen med egne øjne:

”Der kommer efterhånden enormt mange kursister, og antallet af uddannelsesinstitutioner stiger også”.

Kursisterne spørger ind til alt fra adgangskrav til jobmuligheder, og fordi dagen er bygget op som en messe, hvor hver uddannelse har en stand, er der mulighed for at blive klogere på mange uddannelser. Og fordi det foregår på sprogcenteret, er uddannelsesinstitutionerne bevidste om, præcis hvad der er vigtigt at vide for en, der er ny i landet.

Uddannelsesdagen blev besøgt af kursister fra både afdelingen i Glostrup og Kastrup, og Kastrup-afdelingen sørgede for transport til de interesserede.

Lone fra SOSU C er også at finde næste år – med endnu stærkere bemanding, på grund af den store interesse:
”Jeg kommer også næste år, og tager nok en kollega med, fordi der kan være nogle sproglige udfordringer, der gør, at jeg har svært ved at nå at tale med alle”.