VSK vil fremme kursisternes sundhed

VSK vil fremme kursisternes sundhed

20160518131414_sulim

Vestegnens Sprog- og Kompetencecenter har igennem 3 år deltaget i forskningsprojektet SULIM (”Towards Sustainable Healthy Lifestyle Interventions for Migrants”), der har undersøgt potentialet for at styrke udlændinges sundhed gennem undervisning.

Tidligere forskning har vist, at udlændinge har problemer med at benytte det danske sundhedsvæsen korrekt og har nemt ved at få vestlige livsstilssygdomme samt problemer med rygning, inaktivitet og tænderne.

Der er to aspekter af projektet. Det ene handler om at styrke korrekt brug af sundhedsvæsenet.
Via målrettede informationer og undervisning viste undersøgelsen, at det var muligt at ændre udlændinges adfærd, så der var en højere forekomst af besøg hos praktiserende læge og tandlæge samt en højere viden om sundhedssystemet.

Den anden side af projektet er at give udlændinge en sund begyndelse i Danmark. Mange der er nye i landet siger, at de lider af stress, nervøsitet, kroniske smerter, og at de har et dårligt helbred. Efter forsøg med yoga og mindfulness fortalte kursisterne selv, at de fik mere energi, og man så at deres sprogindlæring blev styrket.

Derfor arbejder VSK nu på at gøre sundhedsundervisning til en del af læringsplanen, så vi både kan styrke helbredet og indlæringen hos vores kursister.

Projektet har allerede nu vakt international interesse, og både Holland og Sverige har vist interesse i at lære af vores erfaringer og metoder.

Læs mere om SULIM her: http://sulim.ku.dk/boxes/partners/SULIM_Rapport2016.pdf