Bliv kursist

På Vestegnens Sprog & Kompetencecenter er det vores mål at du lærer dansk hurtigst muligt. Skal man gøre det enkelt: Du lærer hurtigst dansk, hvis du bruger det på dit arbejde, i din fritid og i hjemmet.

Lad os kontakte dig. Klik her og skriv dig op.

I mange jobs i Danmark er det en forudsætning at du har et godt dansk sprog, både i tale og på skrift. Hos Vestegnens Sprog- & Kompetencecenter støtter vi dig i dit ønske om at komme i arbejde. Vi tilbyder muligheden for at komme i praktik hos en virksomhed som en del af din uddannelse her og vi afholder arrangementer, hvor du kan komme i direkte kontakt med virksomheder og uddannelser.

Al vores undervisning er tilrettelagt på hold, hvor kursisterne har samme niveau. Vi tilbyder undervisning formiddag, eftermiddag, aften eller lørdag. Du har også mulighed for at modtage undervisning i vores Studiecenter eller online via vores e-sprogcenter.

Derfor skal du vælge at lære dansk på VSK. Vi hjælper dig med det danske sprog du skal bruge i dit arbejde, i dit hjem og i din fritid. Kort sagt – Dansk du kan bruge til noget.

 

Det har du ret til

Alle udlændinge, der bosætter sig i Danmark, og som opfylder kravene til danskuddannelse for voksne udlændinge, har ret til danskundervisning. Undervisningen skal give dig mulighed for at lære sproget, så du bedre kan deltage i det danske samfund og det danske arbejdsmarked.

På VSK tilbyder vi Dansk for udlændinge. Vi tilbyder også en række kurser og FVU, som du kan finde i menuen. Det er dine forudsætninger, der afgør hvilken uddannelse, du skal starte på.

For at finde den rigtige uddannelse og niveau skal du først til en samtale med en af vores vejledere. Hos vejlederen vil I snakke om din baggrund og teste dit tale- og skriftsprog, så du kan blive placeret på den rigtige uddannelse.

Skriv dig op for et interview, send en mail eller ring til en af vores afdelinger.

 

Vores tilbud

Her kan du se og læse mere om de tilbud, som vi har på VSK.

FVU – Forberedende voksenundervisning

Hvad er FVU?

FVU er et gratis undervisningstilbud til voksne, der ønsker at forbedre deres færdigheder i dansk, matematik og IT.

FVU består af forskellige fag

FVU-Start er for tosprogede kursister, der har brug for at udvide deres ordforråd og øve sig i at tale og forstå dansk inden de kan starte på de andre FVU fag.

FVU-dansk har til formål at styrke og forbedre deltagernes færdigheder i at læse, stave og skrive. 

FVU-matematik har til formål at styrke og forbedre deltagernes talforståelse og færdigheder i at regne.  

FVU-digital har til formål at styrke og udvikle en sikker brug af IT på et grundlæggende niveau.

FVU-dansk og FVU-matematik kan afsluttes med en trinprøve svarende til 9. klasses afgangsprøve og er adgangsgivende til erhvervsuddannelser.

Bemærk at vi ikke tilbyder trintest til selvstuderende.

Bekendtgørelsen fra Undervisningsministeriet kan findes her

Tid og sted

Undervisningen foregår på vores afdelinger i Glostrup, Ballerup og på Amager. 

De fleste hold møder to gange om ugen. 

Tilmelding

Inden du starter, skal du til en screening, hvor vi sammen med dig finder ud af, hvilket hold du skal starte på. En screening består af en test og en samtale og varer ca 1,5 time.

 

DU1 – Danskuddannelse 1

Denne uddannelse er for dig, der ikke har lært at læse og skrive på dit modersmål, eller ikke har lært det latinske alfabet.

Uddannelsen består af 6 moduler, og du afslutter sidste modul med prøve i Dansk 1.

 • Målet er, at du lærer dansk på et niveau, så du fx. kan klare ufaglært arbejde og kan klare dig på dansk hos lægen, når du køber ind, til forældremøder og i andre sammenhænge med danskere i almindelige situationer
 • Vi har fokus på dit mundtlige sprog, men du lærer også at bruge det latinske alfabet og træner læsning og skrivning
 • Du lærer at læse og skrive lette tekster på dansk
 • Du lærer om dansk kultur og det danske samfund

 

DU2 – Danskuddannelse 2

Denne uddannelse er for dig, der har gået i skole i 8-10 år i dit hjemland, eller for dig, der har en længere skolebaggrund, men som har travlt med arbejde og derfor vil have et lettere skoleforløb.

Uddannelsen består af 6 moduler, og du afslutter sidste modul med Prøve i Dansk 2.

 • Målet er, at du lærer dansk på et niveau, så du kan deltage i kompetencegivende faglige kurser og uddannelser og klare dig på arbejdsmarkedet
 • Vi fokuserer på, at du lærer at forstå, læse, tale og skrive dansk, så du kan klare sig i hverdagen og på arbejdsmarkedet
 • I undervisningen lærer du også om dansk kultur og danske samfundsforhold.

 

DU3 – Danskuddannelse 3

Denne uddannelse er for dig, der har gået mere end 10 år i skole i dit hjemland.

Uddannelsen består af 6 moduler, og du afslutter modul 5 med Prøve i Dansk 3, som giver adgang til kompetencegivende kurser, uddannelser og det danske arbejdsmarked.

 • Målet er at du lærer dansk på et så højt niveau, at du kan gå videre i en uddannelse eller klare dig godt på det danske arbejdsmarked samt leve et liv som aktiv borger i Danmark
 • Vi lægger vægt på, at du lærer at diskutere, argumentere, læse og skrive
 • I undervisningen lærer du også om dansk kultur og samfundsforhold
 • Tempoet i undervisningen er højt og effektivt, og vi forventer, at du deltager aktivt og laver hjemmearbejde.

 

E-Sprogcenter

Når du lærer dansk via e-Sprogcenter, kan du selv bestemme, hvor og hvornår du ønsker at modtage danskundervisning. Du skal løbende lave opgaver online. Opgaverne har fastlagte deadlines, men læreren tager højde for, at du skal nå at løse opgaverne, selv om din hverdag er travl.

For at komme i gang skal du have et møde med en af vores studievejledere. Studievejlederen sørger for, at du bliver oprettet som bruger, og at du får adgang til det rette undervisningsniveau.

Kontakt en studievejleder her og kom i gang med det samme.

Værd at vide om vores e-Sprogcenter

Det er muligt at gå på e-Sprogcenter på alle moduler og niveauer. Undervisningen er individuel, og du har en fast underviser, der løbende tilrettelægger din undervisning og giver dig anbefalinger og feedback i forhold til bl.a. test og opgaver.

Undervisningsforløbene er inddelt i moduler, og du skal afslutte hvert modul med en modultest. Du skal tage modultestene på det sprogcenter, du er tilknyttet.

Som bruger af online-undervisningen på e-Sprogcenter får du adgang til følgende:

 • Virtuelt sproglaboratorium
 • Online ordbøger
 • Dansk grammatik
 • Video- og lydmaterialer med opgaver
 • Links til materialer på internettet

Læs mere om e-Sprogcenter i vores brochure her

Hvis du allerede er tilmeldt e-Sprogcenter, kan du logge på her.

 

OBU ordblindeundervisning  

Ordblindeundervisning (OBU) er et gratis undervisning til voksne med ordblindhed, som ønsker at blive bedre til at læse og stave (på dansk).

Tid og sted

OBU-undervisningen er 1 gang om ugen med 3 eller 4 lektioner hver gang. Der er hold i Glostrup, Amager og Ballerup både formiddag, eftermiddag og aften. Du kan starte når det passer dig.

Hvordan ved du at du måske er ordblind?

Var det svært at lære at læse og stave på dit eget sprog, da du gik i skole? 

Undgår du helst at skrive både på dit eget sprog og på dansk? 

Hvis du svarer ja, er du måske ordblind.

Tilmelding

Inden du kan starte på OBU skal du til en læse- og stavetest, som tager ca. 2 timer. Kontakt OBU-vejlederen og bestil tid til en test.

OBU-vejleder:

Bodil Birkelund Pedersen

Tlf. 30 71 28 03

Mail: bobip@brondby.dk