Depositum for tilmelding til danskundervisning

Danskuddannelserne er gratis (fra 1.- juli 2020), men det er muligt at du skal betale et depositum, som du får tilbage, når uddannelsen er gennemført.

Har du af vores vejleder fået at vide, at du skal betale depositum for at starte din danskundervisning, skal du betale her.

Depositum er et engangsbeløb. Sprogcentret bekræfter med indkaldelsen at du har betalt depositum.

Når du har gennemført uddannelsen kan du få depositummet tilbage, hvis du gennemfører modulet indenfor den fastsatte tidsgrænse dog minimum 6 måneder. Tilbagebetalingen vil ske automatisk indenfor en måned efter at uddannelsen er gennemført.

Depositummet tilbagebetales også

  • Når du har gennemført en modultest og ønsker en pause i uddannelsen.
  • Hvis du vælger at rejse ud af landet og ophører med din Danskuddannelse.

Du skal oplyse dit cpr.nr., når du indbetaler dit depositum. Det er ligegyldigt om du selv, din ægtefælle, anden familie eller andre betaler for dig. Men det er dit cpr.nr., som kursist, der skal oplyses. Tilbagebetalingen af depositum sker til samme konto som indbetalte det.

Vejledning i betaling af depositum

VIGTIGT: Du skal have talt med en vejleder inden du betaler depositum, så du er sikker på at du skal betale. Hvis ikke du har talt med en vejleder, skal du først møde frem på sprogcenteret eller bestille tid.

Betal depositum her

Bemærk at pr. d. 1. juli 2020 er loven ændret og deltagerbetalingen bortfaldet mens depositummet hæves til 2.000 kr. Reglerne er endnu ikke udmøntet fra ministeriets side, så det er muligt der sker justeringer af ordningen indenfor den kommende måned.

Du kan læse lovgivningen om depositum her.
Har du spørgsmål eller behov for hjælp så kan du henvende dig til vores vejledere.

Find vejledernes åbningstider m.v. her.