FVU SOSU – Vestegnens Sprog- & Kompetencecenter

FVU SOSU

FVU SOSU er for dig, der drømmer om at blive SOSU-hjælper eller SOSU-assistent, men mangler enten 9.klasse eller FVU for at opfylde adgangskravene til SOSU-skolen.

FVU SOSU er for FVU-kursister, som enten gerne vil eller allerede går på trin 3 eller trin 4 i FVU-læsning og som gerne vil søge ind på SOSU-skolen, når de har bestået trin 4 i FVU-læsning og trin 2 i FVU-matematik.

Indhold

På FVU SOSU arbejder vi med de samme færdigheder som på almindelige FVU-hold. Vi arbejder med læsning, skrivning og stavning og de trinprøver, du bliver tilmeldt og skal bestå, er også de samme.
Forskellen består i, at vi på FVU SOSU arbejder med emner, som man også bliver undervist i på SOSU-skolen. Det er emner som fx hygiejne, kost, kroppen, alderdom, aldersrelaterede sygdomme mm. På den måde kender du allerede til de emner, når du kommer ind på SOSU-skolen og er bedre klædt på til at gennemføre din uddannelse.

Mens du går på FVU SOSU, har du mulighed for at komme ud i et praktikforløb fx på et plejecenter eller ved at følge en hjemmehjælper i det daglige arbejde.

Når du har bestået trin 4 i læsning og trin 2 i matematik, får du hjælp og vejledning til at søge ind på SOSU-skolen.

Tid og sted

Undervisningen foregår på VSK i Glostrup og der er FVU-læsning tirsdag, onsdag og torsdag kl.8.45-12. Fredag kl.8.45-12 er der SOSU-matematik.

Tilmelding

Inden du starter, skal du snakke med en vejleder. Hvis du allerede går på FVU-læsning trin 3 eller 4, kan du bare flytte over på FVU SOSU.
Hvis du ikke går på et FVU-hold i forvejen, skal du til en screening, så vi kan se, om dit faglige niveau er højt nok. En screening består af en test og en samtale og varer ca. 1,5 time.
Hvis du ønsker at gå til FVU SOSU på VSK i Glostrup eller har spørgsmål om forløbet, kan du ringe og snakke med en vejleder på tlf. 43 28 35 00 eller møde op i vores åbningstid.

Du er også velkommen til at sende en mail til vejleder Lone Just på lonju@brondby.dk