Danskprøver niveau A1 og A2 – ægtefællesammenføring

Hvis du får opholdstilladelse i Danmark på baggrund af ægtefællesammenføring, skal du bestå en danskprøve på A1-niveau og/eller en danskprøve på A2-niveau.

Læs mere om tidsfrister her

Læs mere om prøverne og se nederst på siden eksempler på prøverne her

Du kan se ledige tider, tilmelde dig og betale for prøverne her

Der gælder særlige Corona-regler for dig, som snart skal til prøve

  • Du skal kunne fremvise en negativ Coronatest, som ikke er mere end 72 timer gammel (tre døgn). Du bestemmer selv, om det skal være en PCR-test eller en kvik-test. Kan du ikke fremvise en test, er vi nødt til at bortvise dig, og det er dit eget ansvar, at få en ny tid inden for den tidsfrist, du har fået af Udlændingestyrelsen. Vær opmærksom på, at der pga. den lange nedlukning og de mange personer, som ønsker at tage prøverne, kan være ventetid på ledige prøver.
  • Du kan tage én pårørende med dig ind til tjek-ind, som skal forlade sprogprøveområdet igen efter tjek-ind. Han/hun skal også kunne fremvise en negativ Coronatest, som ikke er mere end 72 timer gammel.
  • Du skal bære mundbind, når du bevæger dig rundt på skolens område. Du behøver ikke bære mundbind, når du aflægger selve prøven.
  • Du skal gå ind ad opgang F, som er beliggende til venstre for hovedindgangen. Du skal gå samme vej ud, når du forlader sprogprøveområdet.
  • Du skal benytte toiletterne ved indgang F. (Op ad trappen til venstre).
  • Du skal afspritte dine hænder ved ankomst, og før vi går ind i prøvetagningslokalet. Der er opsat afspritningsapparater i området.
  • Flere prøvedeltagere tager prøven på samme tid. Vi tjekker jer ind én ad gangen, og du vil efterfølgende blive placeret i en prøveboks, hvor vi tester lyden sammen med dig. Da denne proces foregår én til én, kan der forekomme ventetid, før prøven starter.
  • Du skal ikke røre ved mere end højst nødvendigt. Det gælder alt fra dørhåndtag til bordplader, tastatur og høretelefoner. Overvej om du ønsker at medbringe handsker og mundbind.
  • Når prøven er færdig, skal du blive siddende i prøveboksen, indtil personalet åbner døren for dig og viser dig ud.

OBS! Har du sygdomssymptomer, som kunne tyde på Corona, beder vi dig ringe og aflyse eller få udsat din tid.