Få mere ud af VSK

På Vestegnens Sprog & Kompetencecenter (VSK) lærer du ikke bare dansk. Vi har mange tilbud, som du kan bruge sammen med din undervisning. Når du bruger tid på os, vil vi også gerne bruge tid på dig.

Vær med og få mere ud af VSK.

Sociale medier

Vi er aktive på Facebook og på Instagram. På Facebook deler vi nyttige links, videoer og events. På Instagram deler vi vores egne og jeres billeder af Danmark og af VSK.
Du kan finde vores profiler på de sociale medier her:

Temamøder

Vi afholder temamøder på VSK. Temamøder er en mulighed for at lære mere om Danmark. Du kan lære om uddannelser, jobs, rettigheder for udlændinge, dansk kultur og en masse andet. Det er åbne og gratis arrangementer. Du behøver ikke være kursist på VSK for at deltage. Temamøderne annonceres på vores Facebookside og på vores interne kommunikationsforum, Sprogcenter.net.

Studiecenter

Hvis du er kursist på VSK har du adgang til vores åbne studiecenter. Der er både et studiecenter i Glostrup og et studiecenter i Kastrup. I vores åbne studiecentre kan du få vejledning og hjælp i studiecentrets åbningstider. Du kan træne til modultest på vores computere, få hjælp til noget, du har svært ved, eller komme og tale med nogle af vores frivillige samtalevenner.

Bibliotek

Hvis du er kursist på VSK har du adgang til vores kursistbibliotek. På biblioteket kan du låne bøger med hjem – både fagbøger og skønlitteratur. Til mange bøger kan du også låne cd’er, hvor bogen er indtalt. Du kan også bruge biblioteket som læsesal.

Udtaleundervisning

På VSK har vi et særligt tilbud om udtaleundervisning. Her kan alle komme og træne udtale individuelt. Noget af det sværeste ved dansk sprog er udtalen. Der er mange svære lyde og ukendte bogstaver. Rigtig mange oplever problemer med udtalen. Du kan også træne mundtlig fremlæggelse, hvis du skal til eksamen. Fortæl om dine ønsker, og du vil få hjælp til at finde det rigtige materiale. Du kan også træne udtale derhjemme med programmet Udtaleværkstedet. Spørg din lærer om login og brugernavn.

’Jeg lærer dansk’

Den bedste måde at lære dansk på er at bruge det i hverdagen. Dansk er et svært sprog, og du kan godt være stolt over, at du er i gang med at lære det. Hvis du gerne vil vise andre, at du lærer dansk, og at du gerne vil snakke dansk, kan du hente et badge helt gratis i vores reception.

Kursistbladet

På VSK har vi et blad for kursister. Det hedder Kursistbladet. I Kursistbladet kan kursister skrive til hinanden og øve sig i at skrive. Man kan også finde vigtige informationer om, hvad der sker på VSK. Kursistbladet er skrevet af kursister til kursister. Hvis du gerne vil være med i den frivillige redaktion, så skriv til kursistbladet@sprogcenternet.dk og fortæl, hvad du gerne vil hjælpe med. Vi kan både bruge folk, der vil skrive, og folk, der vil tage billeder.

Frivillige aktiviteter

På VSK vil vi gerne hjælpe vores kursister til at finde venner og netværk. Det, ved vi, betyder meget for jer. Derfor vil vi også gerne hjælpe frivillige aktiviteter i gang. Har du en god ide til en aktivitet, som du gerne vil lave for andre kursister, vil vi gerne hjælpe dig, så godt vi kan. Skriv til habos@brondby.dk, hvis du gerne vil høre mere om at lave eller deltage i frivillige aktiviteter på VSK.