Velkommen til VSK

VSK tilbyder et moderne og velfungerende læringsmiljø med mange forskellige faciliteter, der støtter undervisningen – fx interaktive tavler, computere og en masse værksteder. Det moderne læringsmiljø gør det muligt for dig at lære hurtigere og bedre.

VSK har tre afdelinger. Vores hovedafdeling ligger i Glostrup. Derudover har vi en afdeling på Amager og i Ballerup.

Vi har gratis trådløst netværk på hele skolens område.

Studiecenteret

I studiecentret arbejder du selvstændigt med støtte fra en lærer. Du kan komme på de tidspunkter, der passer ind i din hverdag med arbejde, studier og familie.
Du kan booke en tid hos en lærer eller bare komme uden aftale. Der er også frivillige danskere, som kommer i studiecentret for at hjælpe kursisterne med at snakke og forstå bedre dansk.
Når du skal til modultest, kan du komme og træne i studiecentret.

Biblioteket

VSK har gode kursistbiblioteker, hvor du kan låne bøger med hjem. Både fagbøger og skønlitteratur. Til mange bøger er det samtidig muligt at låne CD’er. Biblioteket kan også bruges som læsesal.

e-sprogcenteret

Lær dansk hjemmefra
e-Sprogcenter er et tilbud til dig, der ønsker at lære dansk over internettet.
Du får den samme kvalitet i undervisningen som i undervisning på hold. Du kan selv vælge tidspunktet for undervisningen. Ligesom på hold afsluttes hvert modul med en modultest. e-Sprogcenter har undervisning på alle niveauer og moduler, inklusive Studieprøven.
Undervisningen er individuel, og du har en fast lærer.
Se mere her

Gode faciliteter online

Online undervisningen på e-Sprogcenter giver dig adgang til en række faciliteter:

 • Virtuelt sproglaboratorium
 • Ordbøger
 • Dansk grammatik – både på dansk og forklaret på andre sprog
 • Video- og lydmaterialer med opgaver
 • Links til materialer på internettet
 • Chat med andre kursister

Webkonferencer

e-Sprogcenter er ikke kun eneundervisning. Webkonferencer giver dig en anden mulighed for undervisning på hold via internettet.

Kantinerne

På vores hovedafdeling i Glostrup har vi en stor kantine. I kantinen er der mulighed for at købe kaffe, the og sodavand. Om morgenen kan man købe frisk brød, og hver dag til frokost er der salatbar, en varm ret eller forskellige sandwich. Alt sammen til rimelige priser.

Ligeså har vi også en kantine i Ballerup. Her er der også mulighed for at købe kaffe, the og sodavand. Der er frugtmarked hvor man kan lære navnene på frugt og grønt. Og kursisterne kan også komme med opskrifter fra deres hjemland.

Ledige Stillinger

Find ledige stillinger på Vestegnens Sprogcenter her

Vi er igang med at samle billeder af vores glade ansatte, tjek tilbage senere.
VSK er et tværkommunalt sprogcenter, som pr. 1.1.2019 servicerer 11 kommuner i Storkøbenhavn.

VSK er en økonomisk selvfinansieret uddannelsesinstitution, som administrativt hører til under Brøndby Kommune (CVR 6511 3015).
Vores kerneydelser er danskuddannelser (DU) og Forberedende Voksen Uddannelse (FVU).

VSK har samarbejdsaftaler med følgende kommuner: Albertslund, Ballerup, Brøndby, Dragør, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Ishøj, Rødovre, Tårnby og Vallensbæk.

Lidt tal om VSK

 • Omsætning: 90 mio. kr. heraf 63 mio. kr. vedr. danskuddannelserne og resten fra FVU og rekvireret undervisning, prøver m.v.
 • 137 fastansatte (123 fuldtidsstillinger), heraf 101 undervisere. Hertil kommer 24 timelærere.
 • 4.606 kursister fordelt på 54 kommuner, 109 nationaliteter og 10.184 undervisningsforløb
 • Danskundervisningerne omfatter 2.727 individuelle kursister fordelt på 3 danskuddannelser
 • 77% gennemfører påbegyndt modul
 • 589 danskprøver gennemført. 95% af tilmeldte til danskprøver består
 • 84% er selvforsørgende og 64% omfattet af depositum og klippekort
 • FVU aktiviteten omfattede i 2017 1.242 individer kursister
 • 1.156 screeninger er gennemført
 • Aktivitet svarer til 135 årskursister
 • 969 FVU trintest gennemført
 • Rekvireret undervisning omfatter 175 undervisningsforløb
 • E-undervisning med over 100 kursister pr. år
 1. Vestegnens Sprogcenter bliver til

  Vi blev til ved en fusion pr. 01-01-2008 mellem det daværende Albertslund Sprogcenter og Brøndby Sprogcenter og havde fra start af en afdeling i hver af de tidligere sprogcentres lokaler, nemlig i Kongsholmcentret i Albertslund og på Park Allé 192 i Brøndby. VSK havde 56 ansatte i januar 2008, hvoraf de 40 var lærere. Af disse 56 ansatte er 28 fortsat ansat.

 2. Ishøj kommer til

  Første januar 2009 fusionerede VSK igen, denne gang med Ishøj Sprog- og Integrationscenter, og herfra kom
  der 21 nye medarbejdere, som dog straks blev suppleret med 6 tidligere ansatte fra ISI. Ved denne fusion fik VSK også afdeling i Kastrup, da den var en del af ISI, mens hovedafdelingen i Ishøj lukkede, og medarbejdere og kursister kom til Brøndby eller Albertslund.

 3. Hvidovre AOF lukkede

  Ved årsskiftet 2009-2010 lukkede AOF Hvidovre sprogcenter, og vi fik en gruppe lærere derfra. Medarbejderstaben har været støt voksende og i dag er vi 138 ansatte, hvoraf de 106 er lærere.

 4. Indflytning på Skolevej 6

  I 2010 fik vores forstander Lars øje på Skolevej 6 i Glostrup. Stedet havde en størrelse, der muliggjorde en sammenlægning af de 2 afdelinger i Brøndby og Albertslund et sted. I foråret 2011 havde vi en lejekontrakt, og istandsættelsen gik i gang, og bygningerne stod klar til indflytning august 2011.

 5. Kommunikationen bliver bedre

  I oktober 2014 ansatte vi en kommunikations- og marketingsmedarbejder for at professionalisere denne del af virksomheden, og langsomt blev der ansat flere indenfor området, som i dag tæller 5 ansatte.

 6. 10 års jubilæum

 7. Samarbejdet udvides

  Ballerup, Herlev og Rødovre kommuner slutter sig til det tværkommunale samarbejde og Ballerup Sprogcenter bliver til VSKs nye afdeling i Ballerup kommune. Fusionen gør VSK til Danmarks største kommunale sprogcenter.